When u catch by traffic...share share

[quote=“MikeLLL”]mine is -->
Police * hand wave wave
Me * apa hal tuan?
Police * lesen memandu ada?
Me * ada ( hand over )
Police * you punya cermin gelap sangat ar…tidak pass ni…plat number pun rapat sangat
Me * …
Police * Ni mana kamu dapat logo polis ini?
Me * Tuan Abang yang bagi
Police * DSP Abang yang bagi?
Me * Yea
Police * Sekarang isu hangat ni, ramai yang guna logo polis cermin gelap, eksos nyaring, play rapat…ar, macam u ni lar
Me * ha ha ha…
Polie * Okay lar…tak pe… elok u tukar balik original, nanti polis lain operasi susah tu…
Me * okay boss ty…[/quote]

waaa… brother, they dint catch u cuz u have a police logo ar? so good oo… :mrgreen:

hahaha… :stuck_out_tongue:

[quote=“ykylilian”]I received a letter from Miri Traffic Office last year saying that my car across the junction at donno wat road at LIMBANG 2 years ago…OMFG, I never been to LIMBANG before and not even my car been there. I went to traffic office to explain to them, and those stupid police ask me to write letter to appeal for it and also photostate my passport to proof that I never been to LIMBANG through road. I did everything but waited for 6 months still no reply. End up I gave up and forced to pay the RM300 summon because I can’t wait anymore, if I don’t settle it, I can’t renew my roadtax.

Another thing is about kopi-o…There’s once my dad was driving, bcos he didnt use seat belt, he was stopped by the police. The police immediately minta kopi-o from my dad, but my dad don’t hv small change only hv RM50 notes. My dad still dare to ask him got change or not, he said don’t hv. Then the police said bagi RM50 la, balance untuk lain kali.

Then few weeks later, my dad was blocked by the same police again, so my dad told him: " itu hari masih ada balance RM50 kan?"…so the police remembered and let him go.[/quote]

like this oso can arr ? haha

dare to tint dark or mod ur exhaust
should be able to pay some $$$ la

haha if u student at CURTIN lagi la they want to take kopi-oo big big… wakaka

[quote=“Quota”]me: when i saw police… straight tekan minyak…
police: checking car… suddenly turn to look at me… hand put up STOP!!
me: slow down… turn left… parking… open window…
police: jangan lari o!! (i was LOL)
me: i tidak lari o…
police: a… tau salah sudah? (black tinted film)
me: ya… tolong boss…
police: mana lesen kamu…
me: na… i give wrong… i give ic…
police: checking ic… goto left side sit… checking my roadtax
me: waiting…
police: he shout y tidak nampak kau roadtax!!
me: i said i cabut n let u c…
police: siapa kerata ini…
me: parent…
police: still student?
me: yala
police: ok macam mana mau tolong?
me: tolong aja…
police: berapa
me: - (not saying out)
police: apa… XX ??? hmph (i was LOL again)
me: boleh ke boss?
police: kau tau kalau kena record saman dalam sistem police… next time u hard do work with kerajaan.
me: saya tak mau buat pekerja kerajaan wor…
police: ala cepat cepat…
me: pass $$
police: oi jangan sangat tinggi… mau kasih orang tengok ke?
me: lower n give it to him…
police: jalan…[/quote]

wakaka “oi jangan sangat tinggi!” wakakaa… how much u gave him?? hmmm…

got 1 time im turn using wrong way near parkson there,right after i turn the traffic oledi there,omg~ police hand wave wave n ask me park my car beside
police : ambil driving license & ikut saya
me : bos,bagi peluang
police : ini kali saya tulis nama saja, lain kali tidak boleh jalan wrong way lagi
me : yes sir.
police : jangan nangis o,saya takut org nangis punya…bah boleh jalan

=.= i didnt cry wor, im only show my poor face to him nia…kakaka

[quote=“bibi”]got 1 time im turn using wrong way near parkson there,right after i turn the traffic oledi there,omg~ police hand wave wave n ask me park my car beside
police : ambil driving license & ikut saya minum kopi
me : bos,bagi peluang, saya kencing manis
police : ini kali saya tulis nama saja, lain kali tidak boleh jalan wrong way lagi
me : Bodoh, sir.
police : jangan nangis o,saya takut org nangis punya…bah boleh jalan

=.= i didnt cry wor, im only show my poor face to him nia…kakaka[/quote]

My case

Way far from the block…me saw they block…

me: Sht!! …Never mind la…see what happen…
police: Stop!! Stop!!
me: ok la…stop lo… (police walk over)
police: mana license?
me: pass over
police: gelap cermin o…
me: tolong la boss…
police: mana kerja?
me: Jackson motors…(pass him name card)
police: cermin ori kah lekat?
me: belakang ori…depan lekat V-kool
police: masih gelap le…(another policeman walk over)…telling the police something…
police(my freind): wui…
me: hey brother! apa macam…Bagus?? ada masa minum?
police: sekarang tak dapat o…kerja ni…
me: tak apa la…lain kali lo…
police: k la boss…apa saja la…
me: boleh jalan?
police: ok la…u go…

Most of the time this will be the case…lol :mrgreen: :mrgreen:

If block by JPJ

me: OH FCUK!!!
jpj:waving…stop!!
me:stop lo…what to do…
jpj: check my road tax…
jpj: ok la boss…boleh jalan…
me: hahaha…happy…

its happen 2007 night time on the way back home pujut highway…
suddenly got 1 police wajar at my back… then they drive beside my car… then open the blue flash light…
My God… i did wear safety belt ler… and my car is original … no illegal le… i tot they jus on it for fun… then i dun care…
but they still drive beside me… and later they on the signal sound… Oh God… they really wan me stop… then i turn into GK supermarket lo…

police: mana licence?
wira: nah… boss…
police: lu tahu apa kesalahan tak?
wira: boss, saya tak tahu oo…
police: lu turun…
wira: o… (feel scare and weird)
police: lu tengok u punya belakang lampu satu tiada function o…
wira: oh… boss, saya tak tahu oo…
police: lu tahu tak tadi saya di belakang kereta awak tengok macam motorsikal la…
wira: oh boss, saya tak tahu oo… nanti saya balik tukar la…boss
police: kamu kerja apa???
wira: saya student oo… curtin punya… boss, bagi chance la… boss
police: bagi chance mana boleh???

i was abit angry tat time…

wira: eh boss, mana boleh macam itu punya o?? itu lampu belakang rosak saya memang tak tahu bar… kalau saya tahu, saya memang tukar bar… dan kamu seharusnya bagi warning saya ma… dan bukan terus bagi saya saman ma… mana boleh macam itu punya oo, boss???
police: Eh… kalau kami tengok lu punya kereta ada masalah, memang kami berhak bagi saman o…

i m damn angry liaw…

wira: ok boss, kalau saya tak mahu ini boleh tak???
police: habis, mahu apa???
wira: kopi -o sikit la…boss
police: oo…itu memang ok… lu bagi berapa???
wira: boss, sepuluh la…
police: SEPULUH? mana boleh ni??
wira: boss, pocket saya cuma 15 o…na na… ambil la…ambil la…sepuluh
police: ar… simpan dalam buku ini…
wira: ok…

this is wud normally happen to me …

normally i drive witout safety belt on … till when i met up wit police traffic , they ask me to stop …

police : kenapa tak pakai seat belt ?
me: …
police : mana lesen ?
me : … (hand over my driving license)
police : (looking at me wit his sickening face …) saya bagi saman ya
me : … saman arr … saya orang miskin ooo boss … seat belt saya rosak lar , sebab itu saya tak pakai …
police : … ok, u pergi repair sekarang, tapi saya bagi saman ya …
me : jangan saman lar …
police : jangan saman ? apa u mau ?
me : apa u mau ?
police : u nampak ada berapa orang ?
me : 2 orang …
police : itu lah … 2 orang, dua puluh lah …
me : (i was like WTF … but then i hand him over the twenty bucks)
police : oi ! jangan angkat kuat tinggi, simpan bawah buku ni …
me : @#%*

this is usually happen to me.

One afternoon…Saw a bunch of white banana. Stop me…

white: turun kereta…
dennos: tak boleh, seluar saya lekat pada cushion
white: kenapa lekat?
dennos: say cornering kuat, burit selalu loose
white: oh, kenapa tak pakai seat belt?
dennos: seat belt saya dalam baju saya,
white: mana ada
dennos: nanpak tali bra saya? itu seat belt la
white: celaka u, cermin ini ori hitam?
dennos: u buta?
white: sori abang,
dennos: apa sori, bagi saya dua puluh

then the white gave me RM20 and ask me go.

[quote=“dennos”]this is usually happen to me.

One afternoon…Saw a bunch of white banana. Stop me…

white: turun kereta…
dennos: tak boleh, seluar saya lekat pada cushion
white: kenapa lekat?
dennos: say cornering kuat, burit selalu loose
white: oh, kenapa tak pakai seat belt?
dennos: seat belt saya dalam baju saya,
white: mana ada
dennos: nanpak tali bra saya? itu seat belt la
white: celaka u, cermin ini ori hitam?
dennos: u buta?
white: sori abang,
dennos: apa sori, bagi saya dua puluh

then the white gave me RM20 and ask me go.[/quote]

=.=

its happened in 10 May morning

white ask me stop …

white: good morning abang
dennos: good ur head, kenapa suruh saya stop
white: sori abang
dennos: mana lesen?

white give me his lesen…

dennos: lesen ini utk kereta lembu,
white: ya, saya pakai lesen L,
dennos: bagus. Ada kopi?
white: RM500 cukup?
dennos: ini maybank saya. pakai online yeah
white: k, boleh jalan sudah

vroom…

[quote=“dennos”]its happened in 10 May morning

white ask me stop …

white: good morning abang
dennos: good ur head, kenapa suruh saya stop
white: sori abang
dennos: mana lesen?

white give me his lesen…

dennos: lesen ini utk kereta lembu,
white: ya, saya pakai lesen L,
dennos: bagus. Ada kopi?
white: RM500 cukup?
dennos: ini maybank saya. pakai online yeah
white: k, boleh jalan sudah

vroom…[/quote]
haha… nice one man

WAT THE HELL…

=.+

my 1st time kopi o at the court mammoth traffic light… the police stopped me n the conversation began… actually i’m very scared but i dunno y i can act so cool in front of the police…

police: mana license?
me: … (just pass without saying anything)
police:tau apa kesalahan?
me: ya…
police: kenapa lampu merah masih jalan?
me: sorry…
police: ini tidak boleh runding…
me: … (i was thinking that i sure kena saman this time so i just keep quiet then i wait for the police to issue saman)
police: mana kerja?
me: SY
police: oh… ini macam boleh runding…
me:… (without saying a word, then i just pull RM 10 from my purse)
police: jangan angkat beg terlalu tinggi…
me:…

:evil: :evil:

if dun hav license one? how to kopi ar?
anyone hav experience on this?

joe, that is the easiest to kautim. No license offenders are the biggest contributor for traffic corruption!!! DUn worry, the white guy will automatically ask you…best of all, cheap! Dun pay more than RM50.

[quote=“dennos”][quote=“bibi”]got 1 time im turn using wrong way near parkson there,right after i turn the traffic oledi there,omg~ police hand wave wave n ask me park my car beside
police : ambil driving license & ikut saya minum kopi
me : bos,bagi peluang, saya kencing manis
police : ini kali saya tulis nama saja, lain kali tidak boleh jalan wrong way lagi
me : Bodoh, sir.
police : jangan nangis o,saya takut org nangis punya…bah boleh jalan

=.= i didnt cry wor, im only show my poor face to him nia…kakaka[/quote][/quote]

did u mention tat u got kencing manis issit?too bad