Malaysian Extraterrestrial Life

Malaysia are not lack manifestations of the ETs Phenomenon.
Here i would like to share some baffling and controversial mystery.
Open your mind!

[center]The article from Utusan Malaysia 25 May 1999[/center]

[center]http://img818.imageshack.us/img818/340/ufobaling.jpg[/center]
[center]ETs sketches according to the villagers.[/center]
BALING 21 Mei 1999 - Bunyi dentuman yang kuat seperti guruh kedengaran beberapa jam sebelum penemuan objek yang tidak dikenali (UFO) dilihat berlegar-legar di udara sekitar pekan baru Kupang awal pagi kelmarin.

Penduduk yang terlihat objek tersebut, Md. Noor Abdul, 60, berkata, dia berasa hairan kerana dentuman tersebut jelas menggegarkan suasana malam walaupun tiada hujan turun ketika itu. Dentuman tersebut kuat, agak pelik dan amat berbeza dengan bunyi guruh yang biasanya kita dengar. Katanya kepada Utusan ketika ditemui di rumahnya di Kampung Banggul Chicar Kupang dekat sini hari ini.

Katanya, dia percaya bunyi yang kuat itu ada kaitan dengan objek yang dilihatnya tidak lama selepas itu, iaitu pada kira-kira pukul 5.20 pagi.

Menurutnya, dia memerhati pergerakan objek tersebut dengan teliti dan yakin bukan kapal terbang biasa kerana ia tidak mengeluarkan bunyi malah bercahaya di dalamnya.

Utusan hari ini melaporkan penduduk di daerah ini gempar apabila beberapa orang daripada mereka mendakwa terlihat UFO berlegar-legar di udara pekan Kupang kira-kira pukul 5 pagi kelmarin. Mengimbas kembali bentuk sebenar objek tersebut, Md. Noor berkata, ketinggian bahagian dalam objek itu kira-kira satu meter tetapi dindingnya berwarna hijau kebiruan.

Tambahnya, objek berkenaan kelihatan nipis dan melayang tetapi saiznya besar berdasarkan pada cara pergerakannya.

Bagaimanapun katanya, objek tersebut hilang setelah melalui satu kawasan hutan kebun getah dan dusun.

Utusan yang meninjau kawasan hutan berkenaan mendapati tempat objek tersebut berlegar tidak berapa jauh daripada tempat yang dilihat oleh penduduk.

Dari segi geografi, kawasan pekan baru Kupang agak lapang dan ruang udaranya boleh dilihat de-ngan jelas setiap kali kapal terbang atau helikopter melintasi kawasan tersebut.

Sementara itu di Ipoh, penduduk di sekitar bandar raya ini dikejutkan apabila melihat satu objek yang didakwa UFO berwarna merah dan kuning berlegar-legar di udara se-kitar rumahnya, di Lim Garden, di sini, lewat petang semalam.

Kerani wanita yang bertugas di Ibu Pejabat Kontinjen Polis (IPK) Perak, Salmah Hashim, 44, berkata, dia dan anaknya, Nadia Mohamad, 12, melihat objek berkenaan terbang ketika tiba di kawasan rumahnya pada kira-kira pukul 7 petang.

Katanya, Nadia terlebih dahulu melihat objek berkenaan sedang berlegar-legar, lalu memberitahu kejadian pelik yang dilihat itu kepadanya.

"Saya baru sahaja balik menjemput Nadia dari kelas tambahan dan apabila tiba di halaman rumah, anak saya memberitahu dia melihat satu otjek berwarna merah dan kuning berlegar-legar di ruang udara kawasan sekitar.

“Saya juga melihat objek itu, tapi saya sangkakan ia helikopter, namun apabila saya tengok betul-betul, ia bukan seperti yang saya sangkakan kerana tidak berbunyi,” katanya di sini, hari ini.

Menurut Salmah, dia bersama anaknya itu hanya melihat objek berkenaan berlegar-legar selama beberapa minit sebelum ia tiba-tiba hilang dari penglihatan.

anyone know of ETs sighting in miri 1973?

toooo intelligent for MC NEt
W=whata
M= Mad
M= Mirian
WMM

I’ve never heard of alien sightings in miri before but after reading this I googled ‘alien sightings miri 1973’ and found some websites mentioning about it.
Interesting read but you always have doubt about such stories. Also, only little aliens have ‘visited’ malaysia hahahaha…
However, I do believe there are other intelligent beings other than us earthlings in this big big universe.

1990s keranda terbang.still remember it at miri?they put a picture of this keranda terbang inside news paper and it took place at canada hill if im not mistaken…

List of sarawak urban legend
http://s1.zetaboards.com/anaksarawak/topic/4717098/1/