Layanan buruk di sebuah stesen minyak x

#1

Dah lama simpan niat untuk kongsi psl cgek kisah berlaku kat diri kmk. Rasa lagi ada ramai customer yang ada pengalaman yang sama setiap kali berkunjung ke stesen minyak “X”. Yang pelik nya xdpt menyalahkan kesalahan sepenuhnya kat pekerja kat sia sbb semuanya berpunca dari majikan dcnun juak.Sapa2 yang familiar ngn area ya mesty knl ngn majikan ya dgn mulut tanpa insurans. Kmk cuma nak nanyak pendapat ktk org semua ngn situasi kat bwh tok yg bukan setakat kmk jak tp kwn kmk juak bhadapan:-

(1) Teguran & saling menegur sik salah tp biar bertempat.Apa perasaan kt org kalau majikan ktk org marah ktk org dpn2 customer? Mcm xpikir harga diri ngn maruah owg. Suka2 injak pekerja. Setiap org ad buat salah tp biar marah beralas.

(2) Apa perasaan ktk org bila lalu tandas tp kena marah ngan owner sia sendirik? Tandas di stesen ya sorang jak kali blh masuk.Semua org kasut bersih bah.Sikda mijak tanah.Majikan di sia cm xpikir bah.Boleh gik kawan kmk disuruh g tandas awam.Tok ka layanan yg patut diterima hanya sbb mok tumpang tandas?

(3) Kita sbg customer mmg expect pekerja senyum dan ucapkan terima kasih tp apakan daya cdak kalau diperlakukan sedemikian.Bukan mok padah apa. Tp rasanya bangsa lain lagi better layanan cdak bah kat pekerja.Kalau kt org kebetulan dcnun ktk org pun ada rasa kasihan bah. Walau apapun kmk bnr2 respect la ngn pekerja dcnun boleh bertahan sbb ada pekerja yg mmg da bertahun kerja dr mula kmk membeli minyak di cnun.

(4) Last but not least, ada sekali kawan kmk mdh owner ya menyapu di luar smbil mulut marah2.Cam xda rasa malu bah. Xpikir ka apa org set kat mind. Xperlu kt nk berbuiih mulut bah.Xmok xpayah buat.Customer datang nk senyum pun takut. Customer tauk bah ya owner sbb xd pakey uniform. Kwn kmk mula2 niat nk ambik duit di atm sia ngn beli myk pun xjadi.

Kmk minta maaf sbb terpaksa meluahkan apa yg terbuku. Dah banyak kali bah hal tok.Kmk semadi jak rumah area ya.Set beli my jak. Apa2 kmk doakan pekerja cnun kuat semangat. Cayok!!!

0 Likes

(nurul91) #2

Mr. Black Eagle, stesen myk ne ya?

0 Likes

(farah asyikin) #3

boleh tau stesyen minyak dekat mane ni?nanti kalau kami org semenanjung datang Sarawak tidak lah kami singgah di stesyen minyak tu.x mau tanggapan buruk dari pelancong jugak nanti…

0 Likes