Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA!

Kandungan Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " - www.Oiim.co.nr :

Sesi Beginner: Asas Forex dan cara mengunakan Metatrader

· Belajar apa itu margin,leverage,swap dan spread.

· Kuasai cara mengunakan platform Metatrader (mt4).

· Mengenali Japanese candlestick dan Candlestick Pattern.

· Asas membuka akaun broker, cara deposit dan withdraw…

Sesi Intermediate : News Signal & Teknik 100pips Sehari

· Mengunakan Economic Calendar & Signal untuk trade Forex

· Belajar tentang indicator (Moving Average & Stochastic)

· Belajar mengenai Support n Resistance.

· Pengurusan kewangan (money Management)

Sesi Advance: Robot Trading, ForexCopy, PAMM system ( Cara Trading Simple )

· Perkenalan kepada EA (automatic trading software).

· Cara trading dengan menyalin strategi Trader PRO automatic

· Cara menjadi Pelabur Forex, anda labur orang lain tolong trade

· Cara nak dapatkan Modal untuk Trade dalam Forex .

Pendaftaran boleh dibuat di : http://OIIM.co.nr

Maklumat lanjut di : http://www.KLFX.blogspot.com

ZON A:

  1. Kuala Lumpur : Aras 3 Perpustakaan Negara Malaysia

  2. Klang-Shah Alam : Aras 4 Plaza Shah Alam

  3. Negeri Sembilan : Aras 4 Plaza Seremban / Terminal 1

  4. Putrajaya / Cyberjaya : Aras 2 Alamanda

  5. Pahang : Homestay Tasik Chini

Jadual : Setiap Ahad ATAU Rabu, 11.00 pg - 4.00 ptg

ZON B:

  1. Perak : Hotel Bunga Raya UPSI Tanjung Malim .

  2. Melaka : Hotel 906 AirPort.

  3. Pahang : Exclusive LA Hotel, Kuantan.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm

ZON C:

  1. Kedah / Perlis : GHotel Shahab Perdana Alor Star.

  2. Terengganu : Scouts Inn Kuala Terengganu Airport.

  3. Johor : Rose Cottage Hotel Senai Airport.

  4. Pulau Pinang : Hotel EST Bayan Lepas.

  5. Kelantan : Milton Hotel AirPort Kg. Parang Puting.

  6. Langkawi / Perlis : One Hotel Helang Airport Langkawi.

  7. Terengganu : Kerteh Damansara Inn, Airport.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm

ZON D:

  1. Sarawak : RH Plaza Hotel, Kuching.

  2. Sabah : AirPort View Hotel, Kota Kinabalu.

  3. Sarawak : Miri Trail GuestHouse Airport.

  4. Sabah : Hotel Pulau Labuan 2.

  5. Sarawak : Grand Faber Inn, Bintulu.

  6. Sabah : Park View Hotel, Sandakan.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm

ZON E:

  1. Japan : Tokyo Airport Hotel

  2. Australia : Melbourne Airport Hotel

  3. Brunei : Airport Hotel

  4. Singapore : Airport Hotel

  5. China : Beijing, Airport Hotel

  6. Indonesia : Medan Airport Hotel

  7. Arab Saudi : Jeddah Airport Hotel

  8. Korea : Seoul Airport Hotel

  9. Thailand : Bangkok Airport Hotel

Jadual : Mengikut tarikh dan masa yang pelajar minta.

*(Pelajar dari Malaysia yang berminat untuk melancong sambil mengambil kursus juga di alukan)

*Untuk pelajar Negeri-negeri lain, Brunei, Singapore dan Indonesia
boleh mendaftar untuk Kelas Online jika tidak dapat hadir kelas
bersemuka.

Pendaftaran boleh dibuat di : http://OIIM.co.nr

Maklumat lanjut di : http://www.KLFX.blogspot.com

.

1-
Dalam sebuah referendum atau pungutan suara yang diadakan di United
Kingdom (UK) pada hari Khamis, 23 Jun 2016 yang lalu, 51.9% rakyat UK
telah memilih untuk meninggalkan Kesatuan Eropah (European Union atau
EU), berbanding 48.1% yang memilih untuk kekal.
Dari
segi jumlah undi, ‘Brexit’ atau undian untuk keluar daripada EU
mendapat majoriti undi sebanyak 1.27 juta undi. 263 kawasan di UK juga
telah mengundi untuk keluar daripada EU, berbanding hanya 119 yang mahu
terus bersama EU. (Rujuk infografik “10 Perkara Yang Anda Perlu Tahu
Tentang BREXIT” dalam post terdahulu).
2-
Berdasarkan analisis keputusan referendum tersebut, anak muda, golongan
berpendidikan dan golongan elit kebanyakannya memilih untuk kekal dalam
EU. Manakala golongan miskin, pekerja dan warga emas memilih untuk
keluar daripada EU.
Dari
segi pola geografi pula, hanya Greater London, Scotland dan Northern
Ireland sahaja yang jelas menunjukkan keinginan untuk kekal di dalam EU.
Kawasan lain di England dan Wales memilih untuk meninggalkan EU.
3-
Setelah keputusan referendum tersebut diumumkan pada hari Jumaat yang
lalu (24 Jun 2016), David Cameron telah mengumumkan akan meletakkan
jawatan sebagai Perdana Menteri UK menjelang Oktober ini. David Cameron
dari Parti Konservatif merupakan penyokong tegar kempen “Remain” iaitu
supaya UK kekal dalam EU.
Beliau
meletakkan jawatan kerana merasakan beliau tidak lagi sesuai memimpin
negara yang telah memilih hala tuju yang berbeza daripada pendirian
beliau seperti petikan ucapan beliau, “I do not think it would be right
for me to be the captain that steers our country to its next
destination”.
Calon
yang paling berkemungkinan untuk menggantikan beliau sekarang adalah
Boris Johnson, bekas Datuk Bandar London yang juga antara orang paling
kuat memperjuangkan ‘Brexit’.
4-
Pada masa yang sama, Bank of England telah bertindak untuk menyediakan
GBP250 bilion untuk memastikan kestabilan pasaran kewangan di UK pasca
keputusan Brexit. Mark Carney, gabenor Bank of England sebelum ini telah
memberi amaran Brexit berpotensi menjadikan UK jatuh ke dalam kegawatan
ekonomi. Pada masa yang sama, syarikat penarafan kredit Moody’s telah
memotong prospek negara UK daripada stabil kepada negatif.
5-
Oleh sebab referendum merupakan sebuah pungutan suara yang tidak
mengikat di sisi undang-undang, maka kabinet kerajaan UK perlu membawa
usul keluar dari EU untuk diluluskan oleh Parlimen. Kemudian kerajaan UK
perlu melaksanakan Artikel 50 Lisbon Treaty untuk memulakan proses
keluar daripada EU.
Proses
ini dijangka mengambil masa selama sekurang-kurangnya 2 tahun, di mana
sepanjang tempoh ini, UK masih perlu mematuhi peraturan dan
undang-undang yang ditetapkan oleh EU. Namun, UK tidak akan dibenarkan
untuk mengundi atau bersuara.
6-
Presiden Parlimen EU, Martin Schulz adalah antara pemimpin utama EU
mengeluarkan kenyataan yang tegas bahawa UK perlu menyegerakan proses
untuk keluar daripada EU. Beliau berpandangan bahawa tindakan David
Cameron untuk menggunakan Artikel 50 setelah selesai peletakan jawatan
beliau pada Oktober nanti adalah tidak wajar kerana penangguhan hanya
akan memburukkan lagi ketidak tentuan ekonomi, yang berpotensi
menjadikan ekonomi EU secara keseluruhannya semakin parah.
7-
Pada hari yang sama keputusan Brexit diumumkan, nilai Great Britain
Pound (GBP) berbanding US Dollar (USD) telah jatuh sebanyak 8.1%
manakala nilai GBP berbanding Malaysian Ringgit (MYR) pula jatuh
sebanyak 4.0%.
Nilai
GBP berbanding Japanese Yen (JPY) juga turut jatuh iaitu sebanyak
11.4%, manakala harga emas melonjak naik sebanyak 4.0% dalam tempoh
beberapa jam sahaja.
Selain
itu, di seluruh pasaran saham sedunia seperti FTSE, Indeks Komposit
Kuala Lumpur (KLCI), Dow Jones, Nikkei, Straits Times Index (STI), telah
jatuh merudum pada hari Jumaat lepas. Di seluruh dunia, pelabur
kerugian sebanyak USD2 trillion dalam sehari disebabkan Brexit.
8-
Kejatuhan nilai GBP berbanding USD dan JPY, serta kenaikan mendadak
harga emas adalah disebabkan oleh aliran keluar matawang daripada negara
UK. Dalam keadaan ketidak tentuan ekonomi pasca Brexit, para pelabur di
UK telah ‘melarikan’ wang mereka ke “safe haven” (pelaburan selamat),
dan pilihan utama bagi pelabur adalah pasaran US, Jepun dan juga emas.
9-
Keputusan Brexit juga menyaksikan nilai Ringgit (MYR) telah jatuh
berbanding nilai US Dollar sebanyak 1.9%. Punca utama kejatuhan ini
berlaku ialah kerana kenaikan nilai USD, bukannya disebabkan oleh kesan
langsung Brexit ke atas ekonomi domestik Malaysia. Hal ini disokong
dengan kenaikan nilai MYR berbanding GBP sebanyak 4.0%, dan juga
berbanding IDR (Rupiah) sebanyak 0.8% pada hari yang sama.
10-
Selain kesan ekonomi seperti yang disebutkan di atas, Scotland dan
Northern Ireland juga berkemungkinan akan membuat referendum untuk
keluar daripada UK, dan seterusnya kekal di dalam EU. Hal ini dibuktikan
dengan sokongan jelas oleh warga Scotland dan Northern Ireland yang
telah mengundi “Remain” semasa referendum tersebut; serta kenyataan dari
Ketua Menteri Scotland, Nicola Sturgeon dan Timbalan Ketua Menteri
Northern Ireland, Martin McGuinness.
11-
Dalam aspek perdagangan antarabangsa pula, Kementerian Perdagangan
Antarabangsa dan Industri (MITI) menyatakan bahawa Malaysia
berkemungkinan akan memulakan perbincangan untuk mewujudkan hubungan
perdagangan dua hala antara Malaysia dan UK. Langkah yang sama juga akan
diambil oleh negara-negara lain.
12-
Risiko terbesar Brexit kepada Eropah kini adalah jika semakin banyak
negara anggota lain yang turut ingin keluar daripada EU, terutamanya
negara-negara besar seperti Jerman, Perancis, Sepanyol, Belanda dan
Itali.
UK
merupakan penyumbang ketiga terbesar kepada bajet kewangan EU. Dalam
sistem pasaran kerjasama ekonomi seperti EU, negara yang saiz ekonominya
lebih besar selalunya akan menjadi penyumbang untuk menampung ekonomi
negara yang lebih miskin.
Maka
tindakan UK keluar daripada EU akan meningkatkan lagi sentimen
sedemikian terutamanya di kalangan ‘Euroskeptics’ (anti-EU) yang
populariti mereka semakin meningkat pasca Brexit.
13-
Pada masa yang sama, adalah tidak mustahil Brexit dapat memberikan
kesan positif kepada ekonomi UK untuk jangka panjang kerana BREXIT
memberikannya kelebihan dari segi autonomi.
Namun
ia bergantung kepada kebolehan dan kemampuan kerajaannya untuk
mewujudkan polisi dan strategi yang lebih mapan berbanding EU pasca
Brexit yang bakal mempunyai 27 buah negara anggota yang masih
menjadikannya sebuah blok ekonomi yang besar dan utama di peringkat
pasaran global.

Saya ingin mengemukakan cerita yang menarik mengenai ekonomi dunia. Benar atau tidak? Saya serahkan kepada anda.

Sungguh menakjubkan. Ini adalah dunia yang gila! Artikel yang menarik ditulis oleh Pakar Ekonomi India

Jepun banyak berjimat dan menyimpan. Mereka tidak bebelanja banyak. Juga, Jepun mengeksport lebih daripada mengimport. Mempunyai lebihan dagangan tahunan melebihi 100 bilion. Namun Ekonomi Jepun dianggap lemah dan akan menjadi semakin lemah.

Amerika berbelanja banyak kecuali sedikit yang menyimpan. Juga US mengimport lebih daripada eksport.

Mempunyai defisit perdagangan tahunan lebih daripada $ 400 bilion. Namun, ekonomi Amerika dianggap kuat dan dipercayai untuk menjadi lebih utuh.

Tetapi dari mana Amerika mendapatkan wang untuk berbelanja? Mereka meminjam dari Jepun, China dan juga India.

Hampir semua negara lain menyimpan kecuali Amerika Syarikat yang berbelanja. simpanan global kebanyakannya dilaburkan di Amerika Syarikat, dalam dolar.

India sendiri menyimpan aset mata wang asing lebih daripada $ 50 bilion dalam sekuriti AS. China pula telah tenggelam lebih daripada $ 160 bilion dalam sekuriti AS. Kepentingan Jepun dalam sekuriti AS juga berjumlah berbillion dolar.

Keputusan :

Amerika Syarikat telah mengambil lebih daripada $5 trilion daripada dunia. Jadi, seperti yang dunia

berjimat dan menyimpan untuk Amerika Syarikat - Amerika yang bebas berbelanja. Hari ini, untuk mengekalkan perbelanjaan Amerika Syarikat, iaitu bagi ekonomi Amerika Syarikat untuk terus berkembang, negara lain terpaksa membayar $180.000.000.000 setiap suku tahun, iaitu $2

bilion sehari, ke Amerika Syarikat!

Cuba tanya soalan ini?

Mana yang telah melabur lebih, Amerika Syarikat di China, atau China di Amerika Syarikat? Amerika Syarikat telah melabur di China kurang daripada separuh daripada apa yang China telah laburkan di Amerika Syarikat.

Begitu halnya dengan India. Ia telah melabur di Amerika Syarikat lebih daripada $50 bilion. Tetapi Amerika Syarikat hanya melabur kurang daripada $20 bilion di India.

Mengapa dunia ini memandang Amerika Syarikat?

Rahsianya terletak pada perbelanjaan Amerika, bahawa mereka tidak menyimpan! Malah mereka menggunakan kad kredit mereka untuk membelanjakan pendapatan masa depan mereka. Mengetahui Amerika Syarikat berbelanja adalah apa yang menjadikan ia menarik untuk mengeksport ke AS. Jadi US mengimport lebih daripada apa yang ia eksport tahun demi tahun.

Keputusan:

Dunia ini bergantung pada penggunaan dalam Amerika Syarikat untuk pertumbuhannya. Dengan budaya mendalam penggunaan, Amerika Syarikat telah terbiasa dunia untuk memberi makan kepada penggunaan AS. Tetapi seperti Amerika Syarikat memerlukan wang untuk membiayai penggunaannya, dunia menyediakan wang.

Ia seperti pekedai memberikan wang kepada pelanggan supaya pelanggan terus membeli dari kedai. Jika pelanggan tidak akan membeli, kedai itu tidak akan mempunyai perniagaan, melainkan jika pekedai memberikan dana kepadanya. Amerika Syarikat adalah seperti pelanggan bertuah. Dan dunia ini adalah seperti pekedai tidak berdaya. Pembiaya.

Siapakah pekedai pembiaya terbesar Amerika? Jepunlah sudah tentu. Namun Jepun yang dianggap lemah. ahli ekonomi moden mengadu bahawa Jepun tidak berbelanja, jadi mereka tidak berkembang. Untuk memaksa Jepun untuk berbelanja, kerajaan Jepun yang mengurangkan kadar faedah simpanan hingga ia dikenakan pada penyimpan.

Itupun Jepun masih tidak membelanjakan (Tabiat tidak berubah, walaupun dengan cukai.) Simpanan pos tradisional mereka sahaja adalah lebih daripada $1.2trilion. Oleh itu, simpanan, bukan menjadi kekuatan Jepun, malah telah menjadi penyakit.

Oleh itu, apa yang kita pelajari di sini?

Sesebuah negara tidak boleh berkembang melainkan jika orang berbelanja, tidak menyimpan. Bukan sahaja berbelanja, tetapi meminjam untuk berbelanja.

Kata Dr. Jagdish Bhagwati, pakar ekonomi kelahiran India yang terkenal di Amerika Syarikat, kepada Manmohan Singh bahawa kaum India kuat menyimpan. Suruh mereka berbelanja, ke atas kereta yang diimport dan serius walaupun kepada kosmetik! Ini akan meletakkan India pada keluk pertumbuhan.

‘Penjimatan adalah dosa dan perbelanjaan adalah suatu kebaikan.’

Tetapi sebelum anda mengikuti Neo Ekonomi ini, carilah beberapa orang bodoh untuk menyelamatkan supaya anda boleh meminjam dari mereka dan menghabiskannya!!! Dunia berada dalam keadaan ekonomi yang huru hara!

Buku Cara Menjadi Billionaire Selepas Bersara - RM30

SINOPSIS / DESCRIPTION:

Buku ini adalah TALIAN HAYAT TERAKHIR bagi mereka yang mahu menjadi pesara kaya.
Buku ini akan membongkar rahsia POWER untuk bersara kaya.

  • Apakah erti BEBAS KEWANGAN untuk bersara kaya?
  • Bagaimana merancang kewangan untuk bersara kaya
  • Pendapatan aktif VS pendapatan pasif
  • Kesilapan yang akan menjejaskan impian untuk bersara kaya
  • Kerjaya bersara yang paling popular
    ANUAR HANIF adalah penulis bebas dalam bidang perancangan kewangan, pelaburan & motivasi. Beliau sudah mempunyai sembilan buah buku di pasaran sekarang.

Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> Novel Online | Cari Jodoh | Kelas Bahasa Inggeris Dewasa | Bilik Sewa , Kedai , Tanah untuk Dijual Seremban

TERIMA KASIH

Macam mana nak guna News untuk trade Forex

Pergi ke laman forexfacory. Kemudian, klik jam di sebelah atas kanan untuk seragamkan masa kalendar FF dengan waktu negara anda. Klik je “Match Automatically” lepas tu Save Settings. Dah siap, klik Logo FF di penjuru atas kiri untuk ke Homepage.

Klik pada Today dan pilih This Week > Apply Settings untuk memaparkan kalendar untuk 1 minggu berbanding 1 hari sahaja sebelum ini. Ini adalah penting supaya anda dapat merancang trade mingguan anda dengan lebih mudah.

Klik pada tarikh (???) untuk tukar view supaya tunjuk news untuk 1 minggu terus.

Akhir sekali, manfaatkan fungsi Filter (di sebelah kanan kalendar). Anda hanya perlukan 3 sahaja iaitu High Impact (merah), Medium Impact (oren) & Non-economic (putih). Low Impact (kuning) tak perlu kerana ia tidak banyak menggerakkan market. Untuk currencies pula, buangkan CNY kerana anda perlu trade major pairs sahaja.

OK, dah siap dah setting FF!

Pertama sekali, tengok sebelah kiri “Legend”. Di sini ada tips penting, iaitu data news akan menentukan currency akan menguat atau melemah. Hijau – Good News untuk currency tersebut. Kalau Merah – Bad News.

(NOTA: Jika Legend tersebut tidak muncul, anda perlu daftar akaun percuma FF terlebih dahulu. Klik pada “join Forex Factory” ketika langkah pertama)

Jika USD bad news, USD/XXX akan turun, manakala XXX/USD akan naik. Ia satu hubungan yang anda kena ingat sampai bila-bila. Ini contoh movement price USD/JPY sebaik sahaja news Personal Spending m/m 8.30pm diumumkan:

Bad news USD (0.1%, warna merah), jadi USD/XXX seperti USD/JPY turun tepat jam 8.30pm 29 April 2016 (waktu MT4 Fxcitizen adalah 12:30). Begitulah impak news. Ini contoh untuk medium impact news. Kalau high impact news, memang berdesup perginya!

“NEWS MANA SATU SAYA NAK TRADE NI?”

Bukan semua news akan memberi impak besar kepada movement pairs. Ada news-news tertentu sahaja. Salah satunya ialah Non-farm Payroll (NFP).

2 Teknik News Trading dan senarai news yang anda boleh trade, saya terangkan panjang lebar dalam kursus Forex di http://www.klfx.blogspot.com

.

LONDON: Parti Kebebasan UK (UKIP) yang anti-Kesatuan Eropah (EU) akan mengumumkan manifesto hari ini, mengaktifkan semula kempen pilihan raya yang digantung selepas serangan pengebom nekad di Manchester.

Rakyat Britain dijangka mengundi 8 Jun ini dengan tinjauan terbaharu diterbitkan sebelum serangan Isnin lalu menunjukkan parti Konservatif pimpinan Perdana Menteri Theresa May secara selesa mendahului Parti Buruh, walaupun dengan marjin kecil.

Dua parti utama itu akan memulakan semula kempen esok namun UKIP, yang menjadi tunjang utama mengetuai Britain keluar dari EU berkata, untuk memberikan maklum balas terbaik terhadap serangan itu adalah bermula secepat mungkin.

“Kami mengambil keputusan cara terbaik menunjukkan kepada pengganas bahawa kami tidak akan kalah, mereka tidak akan menang adalah dengan kembali beraksi,” kata pemimpin UKIP Paul Nuttall kepada radio BBC.

Sebelum serangan di Manchester, May terpaksa menarik balik rancangan memaksa penduduk berusia membayar lebih untuk penjagaan sosial selepas tinjauan pendapat ke atas partinya menurun separuh hanya dalam tempoh beberapa hari.

Dalam pilihan raya 2015, UKIP menerima hampir 13 peratus dalam undian namun hanya mendapat satu kerusi. – Reuters

Buku Cara Membuka Bisnes Tadika - RM25

SINOPSIS / DESCRIPTION:

Bisnes tadika adalah bisnes sektor keperluan. Oleh itu, ia sektor yang mempunyai daya tahan bisnes dan bagus diceburi. Sekalipun dalam ekonomi gawat, ibu bapa tidak akan memberhentikan anak mereka dari belajar di tadika.
Bisnes tadika adalah bisnes servis. Menjalankan bisnes tadika adalah serupa sebagaimana kita menjalankan bisnes servis yang lain. Pelanggan mesti berpuas hati dengan mutu servis yang diberikan.
Buku ini menyediakan panduan kepada individu yang memerlukan maklumat tentang proses, prosedur dan langkah yang betul untuk memulakan bisnes tadika…

ISI KANDUNGAN

Pengenalan Industri
Proses Penubuhan Tadika
Keperluan & Persediaan Am Sebelum Berbisnes
Kajian Pasaran
Pendaftaran Tadika
Strategi, Gol & Taktik
Strategi Operasi
Strategi Pemasaran
Kewangan
Kemahiran Preneurship

Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> Novel Online | Cari Jodoh | Kelas Bahasa Inggeris Dewasa | Bilik Sewa , Kedai , Tanah untuk Dijual Seremban

TERIMA KASIH

eur usd
EUR/USD
EUR/USD signal
46 minutes ago
From
GMT+08:00 11:47
Till
GMT+08:00 15:47
Buy
Buy at
1.1734
Take profit* at
1.1758
Stop loss at
1.1698