Help-Aku tertipu lor

Helo Mirians…

Kisahnya bermula dengan pencarian barangan di Mudah.Com. Dipendekkan cerita aku berkenanlah dgn barangan ini dan aku hubungi si penjual dari JOHOR dan dia bersetuju untuk menjual barangan itu dengan harga yg aku bargainlah… So aku pun b/in cash ke CIMB akaun si penjual tu dan berharap si penjual akan menghantar barangan tersebut keesokkan harinya tetapi setelah 3 hari berlalu masih jugak tak hantar2 dan aku cuba hubungi si penjual tetapi gagal kerana HP nya Off mode. :evil: :evil: :evil:

Persoalannya sekarang,is there any chances kah untuk aku dapatkan balik cash yg aku telah bank in kan itu dan mendakwa si penjual tersebut? Fellow mirians mungkin mengetahui saluran2 yg berkenaan sudilah membantu k…

Aku harap,korang tak terkena tipu macam aku…uhuk…uhuk…sedey la woi… :cry: :cry: :cry: :cry:

can report in Mudah.com ma… report the seller so that no others kena tipu oso… who is that seller by the way? mayb u could post here to alert everyone…

maybe can try lodge a police report…

give them the sellers HP number and if they are really doing their work, they can do something from the HP number alone…
hope you get your money back…

Buat laporan police & lapor juga online ke MCMC. sebab ia adalah cyber crime.

[quote=“ninold80”]Helo Mirians…

Kisahnya bermula dengan pencarian barangan di Mudah.Com. Dipendekkan cerita aku berkenanlah dgn barangan ini dan aku hubungi si penjual dari JOHOR dan dia bersetuju untuk menjual barangan itu dengan harga yg aku bargainlah… So aku pun b/in cash ke CIMB akaun si penjual tu dan berharap si penjual akan menghantar barangan tersebut keesokkan harinya tetapi setelah 3 hari berlalu masih jugak tak hantar2 dan aku cuba hubungi si penjual tetapi gagal kerana HP nya Off mode. :evil: :evil: :evil:

Persoalannya sekarang,is there any chances kah untuk aku dapatkan balik cash yg aku telah bank in kan itu dan mendakwa si penjual tersebut? Fellow mirians mungkin mengetahui saluran2 yg berkenaan sudilah membantu k…

Aku harap,korang tak terkena tipu macam aku…uhuk…uhuk…sedey la woi… :cry: :cry: :cry: :cry:[/quote]

Kalau boleh tolong paparkan nama, nombor telefon bimbit, dan nombor bank akaun penipu itu.

zh@ngting89 & DMsia,thanks for ur concern… Ya,I will report it to the police.

Name : IDRIS SHAH JAMAL ( CIMB ACCOUNT holder Name )
Account No : 01050131347524
HP No : 018-769 5526

also thanks to tmt and whatman…

we are all good malaysians here…
and we are here to be friends with everyone… :slight_smile:

oh yea, since you got the the name , account and hp number of the guy,
do bring those to the police too…, like whatman said…

should be enough info for them to do something about your case…
good luck…

Untuk rujukan kes penipuan, sila layari ke : http://forum.lowyat.net/topic/1579999

Kena bagitau Apis_Lualua tentang orang yang telah tipu kamu. Nanti dapat letak nombor akaun dalam senarai nama penipu.

wow… nice link you got there, Whatman…

MC should have one too…

ya lo ninold80. buat laporan polis la… ada bukti transaksi? report police… ada nama… ta susah ba tu… berapa dia tipu u?? apa u beli kat dia tu?

fyi, online complain through MCMC

http://aduan.skmm.gov.my/

this is very good… lots of helpful ppl online…
:slight_smile:

Beware of cyber cheats
KUALA LUMPUR: Police yesterday advised internet users to beware of cyber cheats who sell goods online, to avoid being victims of increasingly rampant fraud activities. According to the polices Facebook site, police are continuously monitoring crimes of this nature and advised users not to be too trusting when dealing with such people. Police said to prevent being duped by cyber cheats, internet users must be sure of the sellers identities including their addresses, phone numbers, e-mail addresses and other vital information prior to any transaction. The public should check with the bank whether or not the account number given matches the name of the seller … and if the user has corresponded with the seller through email, the e-mails should be saved, together with the full e-mail header. Should a buyer be cheated, they must print all forms of communication with the seller such as wall posts, private messages, e-mail, short message service (SMS) and phone conversations among others. Buyers should also drag the duration of communication with seller, and those with information on cyber cheats should email it to mcc@rmp.gov.my for further investigation and action by the police, he said. A news report yesterday revealed techniques used by cyber cheats to lure users into buying goods online, causing them to lose between RM200,000 and RM300,000 monthly. Among the complaints reported to the National Consumer Complaints Centre were 80 cases involving fraud, unnecessary delays (96), lack of seller information (128), attempts to confuse the buyer (91), poor service (75) and exchange of goods and refunds (84).
Bernama

“mirian is helpfull”. this is what you should say DMsia…

hehehe,

apa barang penipu itu jual?

1st, Make sure your cell phone has the seller number eg: msg/called number - to prove that u had a conversation with him.
2nd,Keep ur bank-in slip, and make sure u photostat 1 copy for backup as sometime accident tends to happen to the slips, not to mention the ink fade kinda easily.
3rd, go lodge a report at police there.
4th…like wat u do now, spread the news around.

5th, totally non-relevant. But if the police like no layan ur case, for find DAP ppl or SUPP ppl. They sure will help u, since they will use u as their “promotion” material to appear newspaper.

good promotion skill…

How much you paid for your tuition fee?