Bazar Ramadhan miri

anyone got any info, for those selling food or kuih. Do they offer discount when they closing for the day?

yes…50 to 85% off retail price

which place? the one in sarbekas or next to indoor stadium?.. do they put up sign said “discount XXX” or “buy 3 free 2”??

aiya… kuih seringgit 3 ketol… air 2 -3 ringgit pun mau diskaun ka? aiyaaa kamon laaa hahaha

bukan ape bang… semadi dibuang barang yg sik laku, bagui kasi discount… :lol: :lol: :lol:
Kalau disimpan utk esok jual lagi…sik lah fresh kelak…

pandei la sidak seller ya ngato. better if they sedekah to masjid utk org berbuka… :smiley:

Datang rah bazaar stadium indoor…time dekat2 maok sungkey 5.50 camya mek org ada jual lauk lelong…
seringgit 1 bungkus lauk…mee goreng , ketiaw ,nasi goreng lelong seringgit…slamat berpuasa kpada semua umat islam.
:slight_smile:

Saberkas one is way better than the one at indoor

Mun juak these ppl tauk reti sedekah. How nice if cdak yakin dgn keberkatan sedekah. Tapi sebenarnya kuih2 lebih dak ya bait gik disedekah kat mesjid, surau or jiran berdekatan. But from my worst experienced, cdak sanggup jual chiken wing goreng recycle. Masyaallah, bulan suci tok pun sanggup nipu pembeli. Dahlah rega RM1.50 sigek. Aku and aunty ku kenak di stall yg sama last year and this year sik betah nak meli sayap sia agik. Nanggar muka daknya tang duit ajak ajak. Mun ku sebut stall org tok byk org kenal. Leh dikatakan pemos juak coz lakinya Cha Ya Nun Alif masuk Islam. Lu PK la sendiri. Nasi gorengnya hati2 jak, coz campuran dak benda seafood ya pun kekadang basi’ dah kenak several times. Sedarkah sidak tok akibat menganiaya pembeli? Cdak miker untung dirik mpun ajak tapi yalah rezeki daknya sik berkat.

sik payah la mengumpat bulan posa tok… sorang jaik sik semestinya smua jaik… sik jak sidak nya ajak yg ada problem with their food… i believe other seller pun ada problem with quality of their food sometimes

i suggest a portion of ur comment to be remove as it is too sensitive… i cant accept ur comment. dont assume people in here dont know jawi… thanks

[quote=“aniez”]
Mun juak these ppl tauk reti sedekah. How nice if cdak yakin dgn keberkatan sedekah.[/quote]

kacak gilak bunyi ayat u tok eh

Mun juak these ppl tauk reti sedekah. How nice if cdak yakin dgn keberkatan sedekah. Tapi sebenarnya kuih2 lebih dak ya bait gik disedekah kat mesjid, surau or jiran berdekatan. But from my worst experienced, cdak sanggup jual chiken wing goreng recycle. Masyaallah, bulan suci tok pun sanggup nipu pembeli. Dahlah rega RM1.50 sigek. Aku and aunty ku kenak di stall yg sama last year and this year sik betah nak meli sayap sia agik. Nanggar muka daknya tang duit ajak ajak. Mun ku sebut stall org tok byk org kenal. Leh dikatakan pemos juak coz lakinya Cha Ya Nun Alif masuk Islam. Lu PK la sendiri. Nasi gorengnya hati2 jak, coz campuran dak benda seafood ya pun kekadang basi’ dah kenak several times. Sedarkah sidak tok akibat menganiaya pembeli? Cdak miker untung dirik mpun ajak tapi yalah rezeki daknya sik berkat.[/quote]

This year, cdak pun gerai ngan ada 2 3 gerai lain kenak agak cdak Jbtn kesihatan. Depan mata ku mpun ku nangga :shock: . Kita tunggu dan lihat lah apa keputusan nya, x dpt nak padah apa2, cdak nak bertanggung jwb lebih arif. biarlah cdak polah kerja ya.

kmk rasa kmk tauk stall nok nei satu tok malah sidak tok pun berdagang juak masa pasar malam. anyway, berkat ke sik, iya adalah antara nya dengan maha isa kan. mun dah nama rezeki sik kan ke cnei pun. peimos camni pun mun bukan rezeki nya sik juak gnei-nei.

kacak gilak bunyi aniez ya…