Artis Iban

Nama komen nuan pasal artis iban bak sarawak tok? :mrgreen:

Nama tupik tuk Jang? Artis kitai Iban Ok diatu Jang…
Kitai ke peninga tuk ke mayuh ketinggalan zaman!
Ni enda piak… enti dipebanding lagu muzik program ngena Keyboard aja enggau lagu muzik ke bisi munyi gitar & muzik instrument bukai, kak agi peninga lagu kitai Iban ninga ia ke ngena Keyboard aja nya!
Siti agi Jang… Kitai peninga tuk kak ninga lagu ke ngupi tiun & muzik lagu bansa bukai…
Nya meh kebuah recording studio kitai Iban selalu dedinga ngupi lagu bansa bukai…
hahaha…penemu aku nya Jang! :lol: :lol:

amai nya, Langrimba. aku tu’ ukai ribai tapi rindu ninga ke lagu kitai Iban ba redio mayau nya! wohaa

Iga ga sada penemu nuan Langrimba, asai aku naka ka diatu taja tebal agi muzik kitai bansa agi bepanggai ba tebah instrument keyboard tang leka lagu iya tetap manah didinga & bisi sekeda bala penyanyi tik lebih kreatif baka Ernesto Kalum & Jerry Kamit, sida did a wonderful job dalam expand muzik kitai bansa ngagai another level. :slight_smile:

Jerry Kamit sampai ba menoa Sydney din endur nyadu “Music Video” iya ni enda manah dah ga’ iya slalu main ba concert.I RESPECT HIM!!!

Enti Kami nadai pengawa maya ba tasik. Kami main lagu Artis Iban nerendu ati laban ingat ka rumah. Tang kitai mesti nigat ka bala anak kitai ngami sida na Lupa ka Jaku ngau asal kitai empu. :roll: Harap ka kitai bisi MTV Iban ila ari Sarawak x2. “Ulah”.

Ingat aku suba’ maya kami diau ba menoa urang (Ba Africa) maya pukul 2am ba din(7am M’sia),asuh apai aku masang radio Iban.IOR slalu kena kami maya nya’ ni enda alu brasai asai ka pulai menoa…haha
Enda entu manah lagu iban ba telinga tapi maya ba’ din tetenguk ka ninga lagu ktai iban.

Enti Ba penemu aku ka rock2 tok :mrgreen: , bc manah, bc gak enda manah, manah ya= munyi ko Admin kitai, kekuatan ya ba leka lagu enggau keunikan lagu baka digagak Jerry Kamit, nya memang aku respect.
Ya ka enda manah ya, muzik pedis ka mansang… munyi ko Langrimba, sigi betul gaknya, enti baka 5-10-15 tahun ti udah lain ceritalah…maianya manah2 magang muzik Iban. Tang kemaia ari tok, munyi muzik/tiun lagu nyau baka ka sebaka, nadai idea agik, anang nganuk aku…pendapat aku jak tok, ehehehe, tang Good Job lah… agik ngetan ka industri muzik Iban, nadai muzik iban… nama penyadi… nyadi aku meransang komposer/penulis kitai iban, gigak meh satu kelainan… uji jak, embal ke dia, ni nemu formula nya nyadi… pia ko ya :mrgreen:

Aku sampai ke diatu, baka lagu Andrew Bonny James Buah Ati Dirampas Orang, beserara enggau ai mata, agik meh di dinga aku… enti diatu sigik tusah ngaga lagu bakanya

artis iban?? adrewson ngalai?? hehe…gelanggang kenyalang… :smiley:

Minta ampun y. Ukai ka besekihka penemu tang nya meh survey keudah ditemu aku ba peninga kitai Iban. Endang amat y, unggal Ernesto Kalum & bala iya kelebih agi Jerry Kamit, lagu cda tuk endang seruran manah dedinga, aku pan peminat Artis BHMP laban Cda tuk Recording Studio kitai Iban ke endang kak amat ngangkatka muzik kitai Iban. Ukai aku kak nyungkak ka diri y, aku pan bisi siti Mini Recording Studio di Miri diak, mayuh kitai Iban di Miri diak enda nemu. Siti Album (Lagu commercial) udah tembu digaga Company aku tang lalu bedau ulih keluar dipasaran. Lagu Rohani Christian siti keterubah ia digaga Company aku bisi mega udah dijual sebelah Gerija ke bejudul ‘Aku ngiga Yesus’. Sapa ke bisi udah ningaka tauka meli Album nya pelaba aku nemu kelainan muzik diak. Semua lagu ke ba Album commercial nya diak semua gaga/compose diri empu endang nadai ngupi enggi urang. Aku mega nadai mantah lagu kitai Iban, penyanyi kitai Iban ok, tang semua lagu kedikeluar ke ba Album cda nya ukai semua kedeka cda tang keputusan ari Director Recording company, semina aku enda setujuka lagu ke terang-terang ngupi tiun lagu bansa bukai, aku pan involve ba Industri muzik lagu kitai Iban. Thank you Y… Good day ngagai semua!

Ba blog aku tuk bc demo dua itik lagu tang semina demo aja bedau chukup di mixing: http://kunchitberagum.blogspot.com/2008 … a-aku.html

aku faham. Artis iban kalu balat ngupi lagu bansa org bukai. Baka lagu “Madu” ari Indonesia, di kupi artis iban. Enda ori gik bunyi lagu ya. Anti ulih artis iban tuk anang malas gagak lagu. Gigak idea diri empu. Enda entu manah ngupi lagu bansa org bukai. Ati aku ka nyokong artis kitai iban. Aku muji amat org baka Ernesto enggau Jerry Kamit. Orang bukai pun ok gak, tapi mesti ka rajin gagak lagu baru kediri empu. :mrgreen:

Langrimba: Congrats on your Mini Recording Studio, all the best.

360leader: There’s always room to improve.

TonyG: Lagu Andrew Bonny James: Buah Ati Dirampas Orang, maya “emo2” hmmph…, enda leju ninga enda piok ko nuan TonyG.

[quote=“Ryna”]Langrimba: Congrats on your Mini Recording Studio, all the best.

360leader: There’s always room to improve.

TonyG: Lagu Andrew Bonny James: Buah Ati Dirampas Orang, maya “emo2” hmmph…, enda leju ninga enda piok ko nuan TonyG.[/quote]

Auk… Piok meh wai, ninga lagunya teringat kisah kelia dulu menya, hahhh… nadai ko enggau, + tambah gik lagu “rambau dara enggau bujang” , sapa ngelagu ke nya, enda ingat aku, nadai dalam koleksi aku :mrgreen:

TonyG: Nyak iya bulih!, bisi endar iya koleksi lagu Iban neh.

Aku minat lagu anderson ngalai-berkikis bulu betis. woooohaaaa! bertwist aku ninga lagu tu. Penyanyi bernama Bolkiah pun manah gak lagu ya.Hahahaha

360leader: Jejimat ngansar ke kaki, sayau ke tikai ba ruai. :lol:

haha…tuni…baka ngelala jak lagu Buah ati di rampas urang nya…hahaha…tang aku meda diatu,jarang urang ka biak ka serambau enggau aku tu ka ninga lagu iban…nya aja meh di pinta aku ngagai bala artis iban…anang tlalu balat ngupi lagu urang bukai…and tiun nya anang meh bangat terlalu dedengut.

ibans songs sucks!
copy other song/ music

still has dangdut as the background or core

show the mentality of dayaks
this should be in the joke section!! :mrgreen: :mrgreen:

haroldz: Ukai ngengggai ka penemu nuan ba senentang tuk tang asai aku enda patut ga kitai ngechop semua lagu Iban semua sebaka laban ukai semua sama munyi ko aku ba pun randau tuk tadik. Unfair judgement ngagai bala artis tik sigi amat2 berusaha & berbakat dalam industri muzik kitai bansa.